miércoles, 4 de julio de 2012

La Vanguardia


L'Hospitalet tanca dos espais familiars per a infants de 0 a 3 anys per les retallades

L'alcaldessa al·lega que la Generalitat i la Diputació han retirat les subvencions mentre els pares recullen signatures contra la mesura


L'Hospitalet de Llobregat. (ACN).- Els dos espais familiars que hi ha al barri de Santa Eulàlia i al de Pubilla Cases de l'Hospitalet de Llobregat tanquen. Així ho ha confirmat l'alcaldessa, Núria Marín (PSC), que ha al·legat que la Generalitat i la Diputació ja van retirar fa temps les seves subvencions a aquests serveis, uns espais per a infants de 0 a 3 anys que, a més, ofereixen recursos als seus pares en la criança dels nens. "Aquest curs l'ajuntament ha assumit fins al juny la despesa d'un servei que no és competència municipal però serà impossible fer-ho per al proper curs", ha declarat la batllessa. Els pares, però, estan en desacord amb la decisió i ja han recollit 105 signatures contra la mesura amb una campanya a Internet.
La caseta dels arbres, a Santa Eulàlia, i la caseta dels tarongers, a Pubilla Cases, ja no obriran el curs vinent, ha confirmat Marín aquest matí a través del seu compte a Facebook. Sí que continuaran oberts els altres dos espais familiars que compten amb un finançament independent de la Generalitat i la Diputació, el de la caseta de les palmeres, subvencionat per 'la Caixa', i el de la caseta dels castanyers, sostingut per les ajudes del programa Urban, de la UE, que durarà fins el 2013.
La batllessa ha imputat el tancament dels dos espais a la retirada de les subvencions que oferien la Generalitat i la Diputació, a qui ha acusat de continuar "amb la seva política de retallades en educació". En un comunicat, el consistori que presideix s'ha declarat "pioner" en aquest tipus de servei adreçats a les famílies amb nens de 0 a 3 anys i ha assegurat que buscarà "altres vies de finançament".
105 signatures
Els pares, però, han lamentat el tancament d'un servei que, han recordat, va començar fa 15 anys a Santa Eulàlia i va ser ampliat el 2003. "Grans professionals es queden al carrer, pares, tiets i avis que acompanyaven els nadons s'han quedat sense lloc de trobada i sense el suport que rebien allà", denuncien les famílies en un text.
"Desgraciadament són els més petits els que estan pagant aquesta crisi", afegeix aquest text. "Per molt que arribi una època de bonança tot això no es recuperarà", sospiten els descontents amb la mesura, tot recordant que l'espai que ocupava 'la caseta dels arbres' ha estat cedit a l'escola bressol contigua, una de les sis de públiques que hi ha ara a la ciutat, perquè aquest centre pugui oferir 13 places més el curs vinent.
Per protestar contra el tancament de la caseta dels arbres els pares han iniciat una recollida de signatures a Internet que ja ha obtingut 105 adhesions, a més del suport d'ERC, que no té representació al ple municipal.

http://www.lavanguardia.com/local/20120619/54314293897/l-hospitalet-tanca-espais-familiars-retallades.html

1 comentario:

  1. Te puedes creer que en Andalucía están retirando las plazas de profesorado especializados en educación especial? Es decir, por ejemplo, suprimen plazas de tutores para niños sordos, a partir de ahora las tutoría las llevará otro profesor del claustro, el cual no tiene por qué haber tenido experiencia en esta clase de alumnos ni siquiera conocer el idioma de signos.... Mi mejor amigo ocupa una de estas plazas y tendrá que volver a su plaza original dando clases de las asignaturas que le toquen, pero dejará de orientar a niños con necesidades especiales, y todo para ahorrar... Tanto ahorro y luego los niños ya veremos cómo crecen...

    ASÍ VAMOS.... Yo no se al final qué pasará...

    Desde luego que firmo ahora mismo contra el cierre de la caseta. Dejo el enlace de la recogida de firmas por si a alguien le interesa:

    http://www.change.org/es/peticiones/n%C3%BAria-mar%C3%ADn-alcaldesa-de-l-hospitalet-de-llobregat-que-no-se-cierren-todos-los-espacios-destinados-a-ni%C3%B1os-de-0-a-3-a%C3%B1os

    Un besito guapa. (Eli)

    ResponderEliminar